Primul an…

Stimati, iubiti, dragi cititori fideli (si nu numai) ai acestui blog…

Dupa cum, probabil v-ati dat seama din titlu, astazi se implineste un an… un an de la crearea acestui blog, un an de la scrierea primului articol.

A trecut un an de cand am luat decizia oarecum riscanta de a-mi exprima parerile, acceptand remarcile si criticile altora. Pentru ca, dupa cum am spus-o si in alte randuri, scopul acestui blog a fost, de la bun inceput, sa dea nastere unor discutii, nu sa expun eu tot felul de monologuri. Spun decizie riscanta fiindca putini sunt aceia care accepta sa isi expuna parerile in mod public sau care accepta ca ideile lor sa fie criticate de altii.

Privit strict din perspectiva acestui blog, pentru mine a fost un an foarte bun. Chiar daca a fost presarat cu cateva polemici (uneori mai “blande”, alteori mai “agresive” 🙂 ), consider ca pe mine, unul, m-a ajutat foarte mult in comunicarea cu oamenii; m-a facut sa descopar bloggeri adevarati (cei ale caror blog-uri le gasiti si la “blogroll”), oameni inteligenti, cultivati si deschisi la minte. Desigur, nu au lipsit si unele “fenomene” (vezi cazul lui “Canadianu’ “) care au inteles gresit ideea de blog.

Alte parti bune ale acestui blog… unele idei de pe acest blog au fost laudate de persoane pe care eu le apreciam (si le apreciez in continuare) foarte mult, fapt care m-a ajutat sa devin mai apropiat de aceste persoane si chiar sa ne imprietenim (se stiu ele cine sunt 🙂 ).

Cel mai important, insa, este faptul ca mi-a dat posibilitatea sa comunic cu oameni, atat cunoscuti, cat si necunoscuti. Am fost, la un moment dat, stupefiat sa aflu ca sunt profesori din facultate care citesc blog-ul si am fost si mai stupefiat cand mi-au spus ca il gasesc interesant. Cu unii dintre ei am ramas in relatii foarte bune. Dupa cum am mai spus-o, consider ca noi, ca oameni, ne formam unul prin altul, adica prin comunicarea cu ceilalti. Nu concep viata fara a comunica cu alti oameni.

A fost un an in care am incercat sa evoluez, atat la capitolul ideilor, cat si la cel al scrierii. Am facut tot posibilul sa nu repet ideile din articole anterioare si o sa ma straduiesc in continuare.

Cred ca v-ati dat seama ca titlul a fost intentionat ales, pentru a sugera o continuitate. Pentru ca imi doresc din tot sufletul sa continui acest proiect, chiar daca in ultima vreme (dupa cum, probabil au observat unii dintre voi) nu mai atat de mult timp la dispozitie (si, in consecinta, dispozitia necesara) ca sa scriu atat de des cat mi-as dori. Imi doresc sa continui datorita oamenilor care au considerat blog-ul (sau unele articole) ca fiind unul interesant(e) si si-au exprimat parerile aici. Lor le multumesc din suflet fiindca fara ei nu ar exista acest blog.

Am intitulat acest blog “blog-ul nimanui” fiindca am vrut sa fie un “blog al tuturor”, dar suna prea socialist, asa ca am ales prima varianta. Vreau, in continuare, sa fie un blog pe care oamenii sa se simta liberi sa isi expuna parerile, sa le critice pe ale mele, fara niciun fel de retineri, un blog pe care ei sa nu il considere ca fiind al unei anumite persoane. Desigur, asta nu ma impiedica sa joc rolul “proprietarului”, din cand in cand 🙂 si sa sterg comentariile care contin limbaj vulgar, un limbaj caruia nu-i vad rostul aici.

Pentru cei interesati (si cand zic “cei interesati”, nu ma refer la firme/oameni care vor sa-si faca publicitate pe blog-ul meu), anul care a trecut se poate traduce in urmatorii termeni statistici:

68 de articole clasificate in 10 categorii;429 de comentarii (inclin sa cred ca aproximativ 200 din ele imi apartin 🙂 )

Putin peste 10.700 de vizite (nu sunt sigur, dar cred ca se numara vizitele aceleiasi persoane; vizitele mele NU se numara); ziua cea mai “aglomerata”- 9 iulie, cu 163 de vizite (puteti calcula singuri media lunara/saptamanala/zilnica daca chiar nu aveti altceva mai bun de facut).

Cele mai vizonate articole: “Exista profesorul ideal?”- 425 vizionari; “cuvinte folosite aiurea, sau cat de <<romana>> a ajuns sa fie limba romana”-312 vizionari; “atractia Vestului sau despre tentatia de a pleca <<afara>>”-296 vizionari

Acestea fiind spuse… sa ne auzim cu bine, in continuare! 🙂

Si nu uitati: pentru mine, parerea voastra conteaza!

p.s. revin la oamenii pe care ii am la blogroll… Flavius, imi cer scuze pentru intarziere… ma simt foarte aiurea si sper sa accepti miile de scuze: un cat se poate de sincer “la multi ani!” si nu pot sa-ti doresc decat tot ceea ce e mai frumos, sa fii iubit, si sa ai o viata cat mai fericita!

This entry was posted in de-ale mele..., oameni and tagged , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Primul an…

  1. Olimpicu says:

    Se anunta un al doilea an plin de polemici…

  2. Vladi Martinus says:

    Haha! 🙂 Cu tine, ca cititor fidel, nu am niciun dubiu asupra acestui fapt…

  3. ketherius says:

    La Multi Ani! Sper sa ne putem incrucisa ideile mult timp de-acum inainte 🙂

  4. Vladi Martinus says:

    Merci, ketherius! Si eu sper la fel! 🙂 Mai ales ca esti unul dintre foarte putinii oameni cu care am comunicat in perioada de “seceta” a comentariilor, din vara. 🙂

  5. Mihai says:

    Vladi, eu ti-am descoperit blogul mai recent dar de-atunci te citesc de cate ori apuc si mai comentez din cand in cand. La Multi Ani, la cat mai multe posturi si la cat mai putine comentarii negative. Dar sa nu lipseasca chiar de tot, ca sunt bune si alea:) Tine-o tot asa!

  6. Vladi Martinus says:

    Multumesc, Mihai! Si eu ma bucur ca ti-am descoperit blog-ul. 🙂

  7. oake says:

    Sal..bai e de bine..imi place..baga mare. merci.

    oake.

    PS: te mai “pusc” pe mess..da numa cand esti la lucru:D

  8. Vladi Martinus says:

    Sa traiesit, Octi! 🙂
    Ma bucur ca iti place si iti multumesc si pentru aprecieri.
    Ne mai auzim la “vanatoare”, pe mess. 😀

Leave a comment