Primii 2 ani…

Acum 2 ani puneam pe acest blog un prim articol, dând, astfel, naștere unei serii de peste 100, fiecare pe diverse teme…

Unii (cei care nu citeau încă acest blog, acum un an) se vor întreba „de ce acest blog…?” de fapt, de ce blog? De ce am ținut eu neapărat să-mi exprim părerile în mediul virtual? Trebuie să spun că am fost inspirat de Flavius, un om foarte drag mie, care deținea un blog de câteva luni. Auzisem de noțiunea de blog, văzusem înainte la un bun prieten de-al meu- Ștefan Beldie– și mă atrăgea ideea de a împărtăși opiniile personale cu cât mai mulți oameni, să afli și părerile lor și să discuți cu ei. Însă, până să văd blog-ul lui Flavius, nu știam că îți poți crea un blog total gratuit. În plus, de la el am învățat „bazele blogging-ului” în wordpress și, de acolo, mi-a fost ușor să mă descurc singur.

Ei bine, odată descoperite „tainele” blogging-ului, m-am așezat în fața laptop-ului și am început să scriu ceea ce avea să devină primul articol (dacă țineți neapărat să citiți din primele articole ale blog-ului, urmăriți arhiva sau calendarul, plasate pe marginea dreaptă a paginii), după care au urmat și restul.

În tot acest timp, am primit complimente, dar și critici, atât în scris (sub formă de comentarii), cât și verbal. Din acest punct de vedere, îi mulțumesc în special lui Flavius, omul care mi-a atras atenția de fiecare dată când i s-a părut ceva în neregulă sau care nu îi plăcea lui, dar mi-a și lăudat câteva articole. Desigur, le mulțumesc din suflet și celor câțiva oameni care au avut o prezența constantă în secțiunea de comentarii, dar și celor care au avut o „prezență sporadică”. Nu le voi mulțumi celor care au fost doar „în vizită” pe acest blog fiindcă, așa cum am menționat și cu alte ocazii, numărul de vizitatori mă interesează doar în măsura în care sunt atât de puțini încât nu mai merită să scriu. Deocamdată nu este cazul, și nu pot decât să mă bucur. Repet, scopul acestui blog este acela de a crea o cale de comunicare cu oamenii interesați de subiectele postate și nu am de gând să promovez vreodată un serviciu/produs aici. Oamenii și proiectele lor, categoric da.

Au trecut 2 ani, publicul meu țintă (sau „ publicul targetat”, un termen la modă printre așa-zișii oameni de marketing) rămâne același (vă puteți da seama, urmărind articolele și comentariile, cam care ar fi acesta). De asemenea, numele blog-ului nu am de gând să-l schimb, nici după ce voi achiziționa un domeniu web. De ce? Am mai spus-o: nu mă consider un „stăpân” al acestui blog („blog-ul tuturor” ar duce undeva în sfera socialismului, ceea ce nu mă caracterizează 🙂 ), rolurile mele fiind de a da naștere unor discuții cu diverse persoane, prin articolele publicate și de a întreține blog-ul. Evident, consider că asumarea responsabilității pentru articolele și comentariile (chiar și de pe alte blog-uri sau site-uri) care îmi aparțin este ceva absolut firesc și de aceea îmi folosesc numele real și am și o secțiune de „about”, unde cei interesați pot afla câteva ceva despre mine, alias autorul articolelor de pe „blog-ul nimănui”.

De această dată voi renunța la a da cifre de pe blog. Mă rezum doar la a spune că numărul total de comentarii îmi oferă o satisfacție personală și mă face să cred că merită să scriu, în continuare.

Acestea fiind zise, vă aștept, în continuare, cu mare drag și rămân la fel de nerăbdător să vă aflu părerile. 🙂

Advertisements
This entry was posted in de-ale mele... and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s