The master

După rezultatele pe care vi le dă google, atunci când căutaţi acest DJ şi producător, veţi fi la fel de convinşi ca şi mine de “orientarea” sa underground. Nici măcar pe site-ul său oficial sau profilul de myspace nu apar informații legate de el sau vreo biografie de-a lui.

Tot ce pot spune este că vine din Germania şi este cunoscut ca un producător şi DJ de muzică house, techno şi minimal. Nimic special, până acum. Dar ce aţi zice de o combinaţie de muzică funk, jazz, disco sau soul cu beat-uri de techno sau house? Sună cam bizar, nu? Poate unii chiar ar vedea-o ca pe o “ponegrire” a unor genuri muzicale care nu au nici în clin nici în mâneca cu muzică electronică (deşi, dacă citiţi autobiografia lui Miles Davis, veţi vedea că a încercat să îmbine jazz-ul cu muzica electronică şi considera că muzică electronică reprezintă viitorul). Recent, a realizat 2 remix-uri de excepţie: unul pentru piesa “Angst”, a lui DJ Hell (despre care am scris într-un articol anterior) şi unul pentru “Think Twice” – The Detroit Experiment.

Este de ajuns să ascultaţi versiunea sa de “DJ Kicks” (un DJ series, cum mai sunt şi “Back to Mine” sau “Late Night Tales”, la care au contribuit artişti şi producători precum Groove Armada, Liam Howlett, Faithless, Orbital, Audio Bullys, Morcheeba, Jamiroquai şi mulţi alţii) ca să vă convingeţi de adevărata să măiestrie.

Dacă nu aţi ghicit până acum, este vorba de Henrik Schwarz. Dacă vreţi să citiţi o biografie mai completă a fenomenalului DJ şi producător, găsiţi aici.

Mix-ul său din cadrul seriei DJ Kicks cuprinde piese ale unor artişti cunoscuţi, precum James Brown, Marvin Gaye, iiO, precum şi ale altora, mai puţin cunoscuţi (de către mine), ca Doug Hammont, Pharoah Sanders sau Moondog.

Piesele mele preferate din mix: “Walk A Mile În My Shoes” (Henrik Schwarz remix) – Coldcut ft. Robert Owens şi “Imagination Limitation”. Mai jos, găsiţi “versiunile youtube” ale acestor piese şi fragmente din interviul luat lui Schwarz cu ocazia lansării acestui mix, în 2006. Întregul mix îl găsiţi în arhiva RBMA (Red Bull Music Academy) Radio (Mix-ul propriu-zis incepe undeva, pe la minutul 54).

Advertisements
This entry was posted in muzică and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s