Continuarea drum ‘n’ bass-ului

Sunt din Brighton, Marea Britanie. S-au remarcat pentru prima data cu albumul din 2005, pe care au remixat piesa “Everything is under control”, de la Coldcut, un remix despre care maestrul Laurent Garnier spunea la vremea respectiva: “The Qemists remix is a phat monster motherfucker – Great! Can’t wait to play it at the weekend!”. Zis si facut. 🙂
Cei 3 membri ai trupei au facut parte, anterior, dintr-o trupa rock (ca bass-ist, baterist si chitarist). La un moment dat, cei 3 si-au descoperit pasiunea pentru drum ‘n’ bass, asa ca ziua cantau muzica rock, iar noaptea mixau drum ‘n’ bass prin cluburi.
Ei bine, pana la urma si-au dat seama ca vor sa se axeze doar pe drum ‘n’ bass si au renuntat la trupa rock. (asta nu inseamna ca muzica lor nu are influente rock- pe langa techno si broken beat, as zice eu). Asa a luat nastere The Qemists. Au fost sustinuti, la inceput, de Pendulum (unii din pionierii drum ‘n’ bass-ului modern) si promovati de Zane Lowe, de la BBC Radio 1. Ca sound, mie imi par o combinatie foarte buna intre The Prodigy (in special, noul album, “Invaders must die”) si Pendulum.
In decembrie 2008 au scos LP-ul “Join the Q”, de pe care am ascultat acum cateva saptamani piesa “S.W.A.G.”, in cadrul show-ului lui Annie Nightingale (care a castigat de curand premiul pentru cel mai bun show muzical de radio, in 2008). In show-ul de saptamana trecuta au mixat timp de vreo jumatate de ora. Daca vreti sa ascultati mix-ul respectiv, il gasiti aici. Dar grabiti-va, ca nu mai este disponibil decat astazi (27.02)- un show ramane pe pagina de web o saptamana- si aveti grija sa va faceti rost de RealPlayer.
Ceea ce da un sound aparte albumului este evolutia fiecarei piese: incepe pe un ritm lent (chiar de trip-hop pe unele) si, fara sa-ti dai seama ajungi la un drum ‘n’ bass foarte agresiv. Stumpbox, Dem na Like me si Drop Audio sunt cateva din piesele mai cunoscute de pe album.
Cateva comentarii despre albumul Join the Q:
“fans of Pendulum should check this out without delay.” (BBC- Dance and Electronica Review, autor: Louis Pattison)
“Subtle as the Blitz, The Qemists revive memories of both the heady big-beat heyday of The Prodigy and Chemical Brothers and the furious speedmetal maelstrom of Anthrax, if both modes were lashed to junglist beats.” (The Independent – Music Magazine, autor: Andy Gill).

Acestea fiind zise, va las sa savurati si voi piesa mea preferata de pe album.

Advertisements
This entry was posted in muzică and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s