Unul din cele mai bune remix-uri

O data la 2-3 luni aud o piesa care imi place atat de tare ca o ascult cateva zile in continuu (dau doar cateva exemple: Tanya Stephens- It’s a pitty, London Elektricity- Just one Second, De Phazz- Janta fiction)…

Cea mai recenta astfel de piesa am auzit-o prima data la Radio BBC 1, in show-ul lui Pete Tong, undeva pe la jumatatea lui decembrie. Vreo 2-3 saptamani am cautat-o in disperare si pe youtube si pe soulseek (ca sa o downloadez). Intr-un final, am reusit sa gasesc varianta “originala” (piesa este, la randul sau, un remix) pe soulseek, piesa care dureaza aproape 9 minute (varianta lui Pete Tong avea vreo 4 minute). Foarte mult, pentru muzica de astazi, vor zice unii… Insa tuturor carora le-am dat sa asculte au spus ca suna excelent si merita ascultata de la cap la coada.

Probabil multi dintre voi va aduceti aminte de celebra “missing you”, de la Everything but the Girl… undeva pe la inceputul anilor ’90. De atunci au aparut numeroase remix-uri, o parte din ele le-am ascultat. Dar… acest remix, o combinatie (un “sandwich”, cum ii spunea Pete Tong in cadrul show-ului) intre piesa mentionata si “open your heart”, a lui Axwell (feat. Rudy- vocal). Desigur, cele doua piese nu au fost lipite una de alta, ci combinate intr-un mod extraordinar (cel putin, dupa mine). Acest “sandwich” apartine tot lui Axwell, de aceasta data in colaborare cu Dirty South (DJ, producator si remixer australian, de origine sarba, a fost premiat cu Grammy, in 2008, pentru “best remixed recording”).

Despre Axwell… si el, Dj, remixer, producator, dar si proprietarul unui “label”, este suedez. Primul sau pas important in muzica a fost includerea piesei sale, “feel the vibe”, pe Ministry of Sound 2005. La noi este mai mult cunoscut pentru hit-ul “watch the sunrise”; mie imi place si mai mult “I found you”, in special videoclipul.

Acestea fiind zise, va las sa ascultati si astept parerile voastre.

p.s. NU recomand aceasta piesa celor care nu suporta genul house- in mod sigur nu le va placea.

Advertisements
This entry was posted in muzică and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s