Un film de exceptie

Vorbeam, intr-un articol anterior, scris pe undeva pe la sfarsitul lunii iulie, despre filmele de proasta calitate ce rulau pe micile ecrane, la vremea respectiva. Ei bine, trebuie sa spun ca TVR1 are darul de a ne surprinde in unele week-end-uri cu niste filme extraordinare (asta nu inseamna ca mi-am schimbat parerea in ceea ce priveste privatizarea televiziunii romane- nu are nicio legatura).

Asa s-a intamplat si in seara de ieri spre astazi, adica sambata spre duminica. Este vorba de filmul “Culoarul mortii” (The Green Mile, titlul original), o ecranizare a unui roman al lui Stephen King, cu Tom Hanks in rolul principal (un actor de exceptie, la randul sau).

Ei bine, nu ma voi lungi cu descrierea, ca sigur exista deja numeroase forum-uri/ blog-uri/ site-uri care au facut-o deja. Pe scurt, este vorba de un batran care isi povesteste ultimele zile de lucru, ca gardian, in sectorul penitenciarului Cold Mountain care se ocupa de condamnatii la scaun electric. Avea sa se retraga, impreuna cu colegul sau (personaj jucat de David Morse- a jucat in numeroase filme, dar mie mi-a ramas intiparit in minte dupa ce l-am vazut in “The Negotiator” in rolul comandantului trupelor S.W.A.T.) dupa ce a asistat la o executie (desi asta facea parte din meseria lui).

Actiunea filmului incepe cand un barbat de culoare, de-a dreptul urias, ajunge pe “culoarul mortii”, condamnat ca a violat si ucis doua fetite. Paul Edgecomb, batranul care povesteste si gardianul (personajul jucat de Tom Hanks) in acelasi timp, ramane insa, surprins cand descopera ca acest John Coffey nu parea deloc a fi genul de om care sa ucida- era un om foarte bland si, mai mult decat atat, avea un dar miraculos de a vindeca orice fiinta pe care punea mana.

Pe cine vindeca John? Este executat, sau il salveaza Paul…? va las pe voi sa descoperiti. Nu va recomand, nu va rog, ci pur si simplu insist sa puneti mana pe acest film (DC, torente, inchirieri filme… orice, numai sa il vedeti!) care imbina extraordinar psihologia umana si filosofia despre viata.

p.s. filmul tine aproape 3 ore, dar merita vizionata fiecare secunda 🙂

Advertisements
This entry was posted in viața de zi cu zi and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Un film de exceptie

  1. ketherius says:

    E un film deosebit, unul dintre filmele mele preferate.

  2. Olimpicu says:

    S-ar putea sa fi auzit deja, dar daca nu te informez ca tvr-ul urmeaza sa-si mai deschida doua posturi TV. E vorba de TVR Info si inca ceva; nu mai tin minte. Totul bineinteles pe banul contribuabilului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s