trendy pana la moarte… si dupa…?!

Am citit in “academia Catavencu” cateva randuri tare interesante, zilele trecute (trebuie sa le multumesc, pe aceasta cale- articolele lor sunt o foarte buna sursa de inspiratie pentru blog 🙂 ). La sectiunea “trampa si ecranul”, scria de o stire de la Realitatea TV conform careia, in cadrul targului funerar organizat in Bucuresti s-au prezentat, printre altele, si “haine de firma pentru morti”.

Bun. Inteleg ca exista persoane care vor sa iasa in evidenta cu haine gen Armani, Versace, D&G si altele, chiar si atunci cand acestea sunt simple imitatii 🙂 . Am fost intotdeauna impotriva zicalei “haina il face pe om” deoarece consider ca un costum sau o haina de firma nu spune mare lucru despre o persoana. In schimb, modul in care persoana stie sa isi asorteze hainele, sa le imbrace, chiar si atunci cand acestea sunt niste haine cumparate de la un magazin second hand, produse de “no- name brands”, cum s-ar zice, spune mult mai multe despre personalitatea cuiva.

Nu ma intelegeti gresit- sunt de acord ca la ocazii speciale este recomandat sa imbraci haine mai elegante. Dar a te imbraca “bine” nu este egal cu a te imbraca “de firma”. De aceea, hainele de firma pentru morti mi se pare deja un nivel maxim al kitsch-ului si al culturii “trendy” sau “cool”.

Sincer… cu ce te face mai deosebit ca atunci cand mori o sa fii imbracat de firma? Vor fi cei prezenti la priveghi impresionati de hainele tale de firma si se vor gandi ca ai fost un om instarit sau stilat? Nu cred. In plus, din cate stiu eu, la priveghi sunt prezenti, de obicei, oameni cunoscuti, deci oameni care stiu cat de instarit ai fost sau cat de bine obisnuiai sa te imbraci.

Ah, si ar mai fi ceva- dupa cum ziceau si cei de la Academia Catavencu, daca peste un numar de ani o sa fii deshumat, o sa rada nepotii tai de modul tau de a te imbraca, de “aeroplanele de gulere si parama de cravata” 🙂

Ideea de haine de firma pentru morti mi se pare la fel de idioata ca cea de a-ti imbraca patrupedele in tot felul de “vestute” de firma, de a le face tot felul de frizuri la coafor special pentru animale. Ca sa nu mai zic de ideea de a le “impodobi” cu tot felul de bijuterii gen cristale Swarowski sau mai stiu eu ce.

Oameni buni, nu confundati “a arata bine” cu “a fi trendy”- sunt doua chestiuni care, dupa mine, se bat cap in cap.

Advertisements
This entry was posted in viața de zi cu zi and tagged , . Bookmark the permalink.

1 Response to trendy pana la moarte… si dupa…?!

  1. ketherius says:

    Nu cred ca se bat cap in cap, pur si simplu sunt independente: poti arata bine fara sa fii trendy, poti sa fii trendy si sa nu arati bine etc. Patetic e sa fii trendy cu orice pret, mai ales cand trendul nu te avantajeaza. Iar hainele de firma pentru morti… ma lasa fara cuvinte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s