presedintele si decoratia, sau cum se masoara curajul unui arbitru

Desigur, v-ati dat seama ca este vorba de arbitrul meciului Rapid- Steaua, Alexandru Deaconu. Nu o sa reiau povestea cazului “bricheta” fiindca sunt sigur ca stie toata lumea ce s-a intamplat.

Nu asa multi stiu, insa, cat de “eroic” a fost gestul arbitrului, anume acela de a intrerupe meciul: in primul rand, in regulament scrie ca, dupa intreruperea partidei, arbitrul trebuie sa astepte 3 minute ca sa “se linisteasca spiritele”- din cate imi aduc aminte (si nu sunt singurul), abia apucase crainicul sa spuna spectatorilor sa nu mai arunce cu brichete, ca arbitrul a si pus capat partidei (memorabil moment cu fata lui Lovin care exprima atat de clar lasitatea stelistilor 😉 ). In plus, ziaristii au avut inspiratia de a ne aduce aminte de un moment din retur, in care Bozovic, jucatorul Rapidului a fost lovit in cap de un surub la un meci arbitrat tot de Deaconu. Surubul a fost aratat chiar si arbitrului, care l-a inmanat observatorului acelui meci. Intre timp, surubul cu pricina a disparut si nimeni nu-si mai aduce aminte de el.

Acum sa vedem in ce a constat curajul arbitrului, care a fost decorat tocmai pe acest motiv, de catre presedintele Basescu (nu mai spun ca si  Becali a spus asta, fiindca era ceva de asteptat din partea lui): in fisa de observatie a meciului, motivul intreruperii meciului il constituie faptul ca se arunca cu obiecte in teren (nu zice nimic de faptul ca ar fi fost lovit el). In plus, daca tot a vrut sa faca pe eroul, de ce nu a facut-o la alte meciuri la care a arbitrat, unde a intalnit situatii asemanatoare? Sa fie oare trecutul lui stelist? Cine stie… In orice caz, daca a vrut sa dea un exemplu, nu cred ca si-a ales un meci tocmai potrivit ca sa o faca, mai ales fiindca de rezultatul acestui meci ar putea depinde viitorul echipelor in cupele europene, sezonul viitor.

In ce priveste gestul presedintelui Basescu, stiam deja cu totii ca este stelist (vezi petrecerile cu Becali de la “golden spritz”), nu era cazul sa ne-o demonstreze inca o data. Singurul motiv care imi vine in minte este de a strange niste voturi, prin gestul sau, pe alocuri inexplicabil . Dar, voturile cui? ale membrilor CCA? cati sunt acestia?… In orice caz, consider ca nu era cazul ca presedintele sa intervina in chestiuni de acest gen, cu atat mai putin cu cat urma, si urmeaza inca  (la ora la care scriuacest post, Comisia LPF nu s-a pronuntat inca) sa se ia o decizie in legatura cu acest incident- comisia poate fi influentata foarte usor de gestul presedintelui. Sa fie oare o incercare a presedintelui de a copia oarecum gestu lui Deaconu, si sa fie primul presedinte care se implica in chestiuni legate de sport, chestiuni care nu-l privesc mai deloc.

Advertisements
This entry was posted in politică, sport and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to presedintele si decoratia, sau cum se masoara curajul unui arbitru

  1. vladimir martinus says:

    later edit:
    intre timp, am aflat si decizia comisiei LPF (deloc surprinzatoare, pentru mine), si anume aceea de a acorda Stelei o victorie cu 3-0 la masa verde. Nu mai spun ca, pana si fostul mare antrenor al Stelei, Emerich Ienei a spus ca jucatorii stelisti ar trebui sa dea dovada de fair play si sa fie de acord sa se rejoace partida.
    Ce am citit pe gazeta sporturilor, si mi s-a parut mai interesant a fost ideea lui Constantin Zotta, aceea de a returna presedintelui medaliile primite acum 2 sezoane, in urma performantei deosebite in cupa UEFA. Eu unul sunt de acord cu ideea asta, din moment ce presdintele a avut proasta idee de a decora pe un arbitru care nu a respectat regulamentul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s